2012. július 22., vasárnap

Cs. Szabó Virág

Soha nem véletlen, ha találkozik ember az emberrel. 
Minden egyes kapcsolódás karmikus következmény, azaz előzményekkel bíró folyamatok jelenkori továbbélése, kiteljesedése. 
Nincs szimpátia, ahogyan ellenszenv sem, és a "szerelem első látásra" is csak illúzió: egy korábbi, közösen megélt történet folytatódása. 
A "most" konfliktusainak "magjai" a múltban már elültetődtek, így a jelen nem is tesz mást, mint lehetőséget biztosít az oldásra és oldódásra, a gyógyulásra és gyógyításra, az egyensúlyba billentésre, vagy épp a további tanulásra. 
A Megbocsátásra, az Elfogadásra, a Feltétel Nélküli Szeretet Érzésének Örökérvényű Megteremtésére. 

Minden egyes találkozás ajándék, még akkor is, ha az emberi elme értelmezése szerint fájdalmat, vagy épp bosszúságot hordoz magában egy-egy szituáció, hiszen minden egymásra tekintés tükörtartás és motiváció szellemi fejlődésünkben. 

Képzelj el egy bolygónyi méretű Színpadot, és azt, hogy aki arra rálép, az mind Színész, kivétel nélkül. 
Az Isten - a Teremtő - az Alkotó - az Egy - a Természet (nevezd bármiképpen) pedig a Rendező komplex, bonyolult feladatkörét látja el. 
Ami a Színpadon megjelenítődik, vagyis a Dráma - megannyi szálon futó improvizatív Játék. 
Minden Színész főszereplő benne, de közben folyamatosan epizódszereplőként is helyt kell állnia kollégái domináns történetében, mely egyébként szorosan összehangolódik az övével. 
A sztorik külön-külön, de EGYben is értelmezhetők - végső üzenetük pedig egy Magasabbrendű Igazság, miszerint a Szeretet az egyetlen létező erő a világban.

Így működik az Élet...

A földi világba való leszületésünkkel, amikor is "kiűzettük Önmagunkat a Paradicsomból", felvállaltuk a ÖnMegTapasztalás ezerarcú kalandját. 
Ennek megélése, majd a tanulságok bölcs megfogalmazása és mindennapjainkba való beépítése a függvénye hazajutásunknak. 
Minden színésztársunk - lélektestvérünk - feladata így az, hogy a körülményeket biztosítsa számunkra a minél sokrétűbb élménygyűjtéshez, lényünk millió árnyalatának kipróbálásához (és természetesen e küldetés kölcsönös). 
Ha pedig eljutunk a Végső Tanulság - minden és mindenki Egy - örökérvényű megéléséhez, szabadon dönthetünk: visszatérünk-e az elhagyott Paradicsomba, vagy újabb földi körre vállalkozunk - immár megvilágosodott létezőként - alvó vagy épp ébredező embertársaink támogatásáért, emeléséért. 

Valójában tehát az emberi megnyilvánulások: szerepjátékok, egy magasabb (elfeledett) minőség megtalálása és megtapasztalása érdekében. Éppen ezért figyelmeztetni Utazótársunkat a (rá egyértelműen leselkedő) veszélyekre lehet, de beleszólni döntéseibe semmiképp, hiszen azzal elvesszük tőle a szükségszerű tanulás lehetőségét, vagyis hátráltatjuk hazajutásában - és közben saját karmánkat is duzzasztjuk fölösleges fontoskodásunkkal, féltésköreinkkel. 
Bölcs az, aki a beavatkozás mellőzésével simogatja és inspirálja lélektestvéreit, gyógyító energiájával egyszerre gyorsítva minden földi létező megvilágosodási folyamatát. 

Aki isteni szeretettel képes embertársaihoz fordulni, abban a Bizalom mindennél erősebben megmutatkozik a Másik Égi Természetét és Isteni Küldetését illetően. 
Ő akkor is gyönyörködve szemlélődik a Másik Világában, amikor az éppen eltéveszteni készül a (látszólag) helyes irányt. 
Mert a Világszerelmet élő tudja jól, nincs rossz és nincs jó döntés - helyzetek vannak, amelyek néha kitérőkkel, máskor egyenes útvonalon, de mindenképp az előrehaladás lehetőségét biztosítják számunkra. 
Miután pedig minden útvonal egyedi - egyetemes recept nincs a megvilágosodásra. 
És ezt illik tiszteletben tartani, a kölcsönös szabadság biztosítása érdekében.

A Világszerelem minden Létező lényének és útjának elfogadása gyönyörködéssel, előítéletek és elvárások nélkül. 
Ez az Isteni Egység Állapota. 

Mindaz, ami ezen túl konkretizáltan van jelen (kapcsolatként) életünkben - házasság, szülő-gyermek viszony, szerelem, barátság, ismerősség stb. -, csodálatos lehetőség a fejlődésre, majd a kiteljesedésre: isteni természetünk megélésére itt, a Földön. 
Minden kapcsolódás, amely a Világszerelem érzésére épít - áldáshozó Fény a világnak.

Cs. Szabó Virág /www.fenyhordozok.hu/

CSI: New York-i helyszínelők c. film

A kísértés hosszan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!